Przetwórstwo lokalne na małą skalę podstawą marketingu na wsi - szkolenie w Zakrzowie


21 września br., w Inkubatorze kuchennym w Zakrzowie, Małopolska Izba Rolnicza zorganizowała szkolenie w ramach realizacji projektu „Przetwórstwo lokalne na małą skalę podstawą marketingu na wsi”.

Uczestnicy szkolenia poznali aktualny stan uwarunkowań prawnych dotyczących sprzedaży bezpośredniej oraz rolniczego handlu detalicznego (przepisy skarbowe, weterynaryjne, sanitarne), zasady funkcjonowania, planowanych inicjatyw, potencjału technologicznego oraz roli Inkubatora kuchennego i Centrum Edukacji Kulinarnej w rozwoju lokalnej przedsiębiorczości, a także zasady funkcjonowania i organizacji sprzedaży w ramach działających klubów zakupowych. W ramach prezentacji zaplecza technologicznego Inkubatora kuchennego przeprowadzone zostały także warsztaty tłoczenia soków.

Organizacja szkoleń możliwa jest dzięki dofinansowaniu Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich.Wszystkich zainteresowanych współpracą z KSOW informujemy o możliwości rejestracji w bazie partnerów KSOW na stronie www.ksow.pl 

Jolanta Mocniak i Angelika Jakubowska
Biuro MIR w Wadowicach


►Projekty realizowane przez Małopolską Izbę Rolniczą w 2017 r. z dofinansowaniem KSOW

Galeria



punktator

Przydatne linki


URZĘDY I INSTYTUCJE:

INSPEKCJE:

DORADZTWO:

WIADOMOŚCI ROLNICZE:

ROLNICTWO EKOLOGICZNE i TRADYCYJNE:

WSPARCIE DLA ROLNICTWA I OBSZARÓW WIEJSKICH:

---------------------------------------------------------------------


Licznik odwiedzin: 1372725