Wyniki badań IUNG-PIB nt. białaka paszowego


Na stronie Instytutu Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa – PIB Puławy zamieszczone zostały wyniki badań programu wieloletniego „Zwiększenie wykorzystania krajowego białka paszowego dla produkcji wysokiej jakości produktów zwierzęcych w warunkach zrównoważonego rozwoju”.

Zamieszczono tam wiele ciekawych zaleceń żywieniowych oraz instrukcji dot. uprawy (nawożenia). Zachęcamy Państwa do zapoznania się z tymi materiałami:

►Zwiększenie wykorzystania krajowego białka paszowego dla produkcji wysokiej jakości produktów zwierzęcych w warunkach zrównoważonego rozwoju (raport końcowy z realizacji programu wieloletniego 2016–2020)

►Zalecenia dotyczące stosowania krajowych pasz białkowych pochodzenia roślinnego w żywieniu świń oraz drobiu (wyniki doświadczeń z programów wieloletnich realizowanych w latach 2011-2015, 2016-2020)

Na stronie internetowej Krajowej Stacji Chemiczno-Rolniczej dostępna jest ►Instrukcja nawożenia soi

►Filmy nt. krajowych źródeł białka roślinnego

Źródło: IUNG


 

punktator

Przydatne linki


URZĘDY I INSTYTUCJE:

INSPEKCJE:

DORADZTWO:

WIADOMOŚCI ROLNICZE:

ROLNICTWO EKOLOGICZNE i TRADYCYJNE:

WSPARCIE DLA ROLNICTWA I OBSZARÓW WIEJSKICH:

---------------------------------------------------------------------


Licznik odwiedzin: 2430604